İzmir Karagöl Tabiat ParkıGeziverdik İzmir Türkiye 

İzmir Karagöl Tabiat Parkı

Bu yazımızı sosyal çevrenizle paylaşın...

Karagöl, İzmir’de sayılı orman kampı yapabileceğiniz yerlerin en başında, İzmir’de olan kişilerin aklına gelen ilk yerdir. Yeni Girne’den  veya çevre yolundan Örnekköy çıkışından Yamanlar yoluna giriyorsunuz. Şehir merkezinden yaklaşık 1 saatlik bir mesafede. İzmir Körfezi’nin manzarasını göre göre dağa çıkıyorsunuz. İzmir manzarasının bittiği yerden sonra virajlı yollar başlıyor. Genelde yollarda midesi bulanan bir kişi değilimdir ama nedense ne zaman Karagöl Milli Parkı’na çıksak yolda midem bulanıyor.

İzmir merkezde hava sıcaklığı 35° ise Karagöl’de 25° oluyor. Serin yer isteyenler için yaz aylarında deniz kenarında olmaktan daha iyi bir seçenek. Geçirilen kışa göre değişmekle birlikte göl donabiliyor, yollar karla kaplı olabiliyor.

Karagöl’e trekking grubuyla yürüyerek de çıktım, araçla da. Eğer lisanslı bir yürüyüşçüyseniz, lisans kimliğinizi gösterdiğinizde girişiniz %50 indirimli oluyor.

Karagöl Milli Parkı

2019 giriş ücretleri;

Araç girişi: 25₺

Kişi başı: 8.5₺

Çadır yeri + elektrik ve su kullanım bedeli: 47₺

Kapıda girdiğinizde çadır kuracağınızı söylediğinizde size çadır fişi veriyorlar. Ve şöyle diyorlar “Çadır fişinizi kaybetmeyin, akşam kontrol edildiğinde çıkarıp göstereceksiniz!” Birçok kamp alanlarında, milli parklarda kaldık. Hiç birinde fişin kontrolü diye bir şey duymadık. Girişte gelen çadırın T.C kimlik numarasını alıp kayıt yapılsa bu fiş durumuyla ilgili sorun çözülür. Fişini kaybetmeyeceksin diye bir durum söz konusu dahi olmamalı, insanlık hali. Görevli akşam saatlerinde kontrole geldi ve fişi görmek istedi. Çadır alanı geniş, başkasının çadır fişini verip geçebilirsiniz veya kapıda çadır kuracağınızı söylemeden şahıs / araç girişi yapıp akşam saatlerinde kurabilirsiniz. Bunun denetimi hiç bir şekilde yapılmıyor. Durum tamamıyla sizin vicdanınıza kalmış.

İzmir Karagöl Tabiat Parkı

Yazının kapanışında Karagöl’ün o güzelim havası ve doğasından bahsetmek istiyorum. Gölde iri sazan balıkları var. Avlanmak yasak diye yan çadırımızda kalan kişiye söylemişler ama olta atanlar da vardı. Hatta tuvaletin orada gölün kıyısındaki ağacın tepedeki dallarına bakarsanız birçok misina, iğne ve mantar tıpa görebilirsiniz 🙂

Bulaşık, meyve/sebze yıkama alanı var. Geniş düşünülmüş, 4 çeşme var. Ama bulaşık yıkarken eğilmekten beliniz ağrıyor. Bel hizasında değil yani. Tuvaletler standart kamp tuvaleti şeklinde. Her gün temizleniyor ama sonuçta şöyle düşünün, 1 saatte 50 kişi girse hele ki günlerden pazar ise, tuvaletin kirlenme durumu elbette ki yüksek.

Karagöl’de restoran / büfe var. Fiyatlar abartılmamış ama çok da beklentiniz olmasın deriz. Çocuklar için oyun alanı salıncak, kaydırak var. O bakımdan bizim için iyiydi.

İzmir Karagöl Tabiat Parkı

Göle geldiyseniz vakit ayırıp mutlaka etrafındaki yolu dolaşın deriz. Her bir yerin manzarası farklı ve birbirinden güzel. Biz yazın cumartesi gecesi çadır alanında kaldık. 6 kişilik orman kamp masaları var. Serinliği çok güzel geldi. Gecemiz iyi sayılmazdı çünkü gece 3’e kadar süren arabesk müzikler ve bir grup gencin bağrışları arasında uyumaya çalıştık. Jandarmanın turlamasını arzu ederdik açıkçası. İzmir’de orman kampı denince ilk akla gelen yerlerden Karagöl, her ne olursa olsun çocukların doğada kalıp vakit geçirmeleri açısından güzel bir yer.

Gezentilikle kalın. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Bu gezilerimiz de ilginizi çekebilir

Bir Yorum Bırakın