havaalanıİpuçları 

Bebekle Uçağa Binmenin 10 Kolay Yolu

Bu yazımızı sosyal çevrenizle paylaşın...

Bebeğimizle ilk uçak yolculuğumuz 4 saat sürmüştü ve Atlas o zaman daha 4 aylıktı. Sadece anne sütü aldığı için uçağın iniş ve kalkışlarında emzirmiştim. Bebeklikteki son yolculuğu da 23 aylıkken 10 saatlik uçuşu oldu. Bebekler 2 yaşa kadar üzerinize bağlanan kemerle yolculuk yapıyorlar. Aşağıda yazdıklarımızı dikkate alarak yaptığımız uçak yolculukları gayet kolaylaştı.

1- Bebek arabası: Bebek arabalarını uçağa alıyorlar. Kapıdan uçağa gidişiniz körükle ise körüğün bittiği noktada uçağın kapısından girerken arabayı katlayıp bırakıyorsunuz. İnerken de aynı noktadan alıyorsunuz. Uçaktan çıkışınız biraz geç olsun oralarda beklemeyin boşuna. Eğer uçağa gidişiniz otobüslerle oluyorsa otobüsten indikten sonra uçağın merdivenlerini çıkmadan katlayıp bırakıyorsunuz. Yine inerken merdiven var ise otobüse binmeden alıyorsunuz. Biz bilmiyorduk ve ilk kez bebek arabasıyla yaptığımız uçak yolculuğumuzda arabamızı almadan direkt valizlerimizi almaya gittik. Bebek arabası da valiz bandından gelecek sandık ama nafile bekleyişimizin ardından kayıp eşya ofisine gittik ve yaklaşık 1 saat havaalanında bekleyişimizin ardından bebek arabamıza kavuştuk. Sonraki uçuşlarımızda uçaktan iner inmez hep bekledik ve bebek arabamızı almadan ilerlemedik.

2- Yedek kıyafetler, emzik ve biberon: Mutlaka yanınıza sıcak- ılık ve soğuk olma durumlarına göre yedek kıyafetler alın. Bebeklerin kucağınızda uyuma durumu için yanınıza battaniye benzeri bir örtü almanızda fayda var. Eğer emzik/biberon kullanıyorsa çantanızda yedek emziği/biberonu mutlaka olsun.

3- Uçağa binmeden altını değiştirin: Uçaktayken bebeğinizin altını değiştirmeniz gereken zamanlarda hostese bilgi vermeniz yeterli, o sizin için alt açma bölümünü düzenleyecektir. Ama yolculuğunuz uzun değilse ve uçaktayken dar alanda uğraşmak istemiyorsanız uçağa binmeden bebeğinizin altını değiştirin.

4- Bebeğinizi uçağın iniş kalkışlarında emzirin: Uçağın kalkış ve inişlerinde kulaklarımızda oluşturduğu basıncı hafifletmek adına, bebeğinizi uçağın kalkış ve inişlerinde emzirin ya da bebeğinize/çocuğunuza emzik, mama, su veya sakız verebilirsiniz.

5- Bebekli aileler için ayrılan koltuklar: Check-in yaptıracağınız zaman bebekli olduğunuzu söylemeyi unutmayın. Hemen hemen her uçakta bebekli aileler için özel ve  koltuklar arası geniş yerler ayrılmıştır. Bu koltukları tercih edin.

6- Uçakta verilen oyuncaklar: Uçakta bebekler ve çocuklar için çoğu zaman hostesler oyuncak dağıtırlar. İlk etapta epey oyalayıcı olabiliyor.

7- Daha önce hiç görmediği oyuncakları verin: Oyuncak çantanıza bebeğinizin daha önce oynamadığı oyuncaklar koyun. Yeni oyuncaklar bir süre dikkatlerini çekecektir. Özellikle de uzun uçak yolculuklarında bu durum size kolaylık sağlayacaktır. Atlas için el bagajında hafif sayılacak arabalar almıştım, keyifle oynadı.

8- Boyama-hikaye kitabı alın: Boya kalemleri, boyama ve sesli/sessiz hikaye kitapları da çoğu zaman kurtarıcı olabiliyor.

9- Yeme – içme: Uçakta verilen yemekler bazen bebeğinizin sevdiği yemekler olmayabilir. O yüzden hosteslerden bebek için yiyecek bir şeyler isteyebilir ya da en güzeli bebeğinizin sevdiği yiyeceklerden bir kısmını yanınıza alabilirsiniz.

 10- Tablet: Biliyorum bebekler için tv, tablet ve bilgisayar zararlı. Kesinlikle evde geçirdikleri vakitte tavsiye etmiyorum ancak uçakta en zor anınızda yanınızda olmasında faydası olabilir. Tabletleri uçağın kalkış ve inişleri haricinde yolculuk süresinde uçak modunda açabilirsiniz. Tabletin içine önceden indirip yüklediğiniz çizgi filmleri, oyunları zorda kaldığınızda izletebilirsiniz.

 

 

Bu gezilerimiz de ilginizi çekebilir

Bir Yorum Bırakın